Jana Knotková
Jahodový koláč - RAWMANIA
Moučníky před asi 9 roky z rawmania.cz
Ingredience
- 2 šálky mandlí
- 3 lžičky kakaa
- půl lžičky kardamomu
- půl lžičky skořice
- 1 šálek datlí
- 2-3 lžíce vody
- Jahodový krém
- 2 šálky kešu oříšků - namočených přes noc
- 1 vrchovatý šálek jahod
- půl šálku mandlového mléka
- 2 lžíce kokosového oleje
- 3 lžíce agáve
- Vrchní vrstva
- 1 šálek jahod
- 1 lžíce agáve
- čokoláda - recept
Postup
Nejprve vytvoříme korpus. Rozmixujeme mandle s kakaem, kardamomem a skořicí dohromady a dáme zvlášť do misky. Pak rozmixujeme datle s trochou vody, aby se nám vytvořila taková datlová kaše, a tu přidáme k suchým ingrediencím. Vytvoříme těsto, kdyby bylo moc suché a rozpadalo se, nebojte se přidat trochu vody. Těsto vmáčkneme do formy (cca 25 cm) a dáme naležet do lednice.
Na krém rozmixujeme vše dohromady. Mixujte tak dlouho, jak to jen půjde. U našeho Vitamixu to trvá chviličku, ale u méně výkonnějších mixérů může trvat delší dobu rozmixovat krém na tak hladkou a jemnou konzistenci.
Krém nalijeme na korpus a dáme opět do lednice. Rozmixujeme si celý šálek jahod s agáve sirupem na jemné pyré a nalijeme na koláč. Čokoládu můžeme přidat až na konec a pořádně jí dozdobit dezert.