Já
Švédské masové kuličky s omáčkou a brusinkami
Oběd před asi 9 roky z www.toprecepty.cz
Ingredience
- Masové kuličky:
- mleté maso hovězí a vepřové 1:1
- 2–3 lžíce solamylu
- 200 ml mléka
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- lžička muškátového oříšku
- špetka mletého zázvoru
- pepř
- sůl
- máslo na smažení
- Omáčka:
- 50 g másla
- 4 lžíce mouky
- 1/2 l vývaru
- 150 ml smetany
- mletý pepř
- sůl
- příloha:
- brambory vařené ve slupce
- brusinky
Postup
Kuličky:
Z uvedených surovin a cibule nakrájené na malé kostičky vypracujeme hladké těsto, ze kterého tvoříme kuličky a smažíme je na másle.
Omáčka:
V kastrolu rozpustíme máslo, zasypeme moukou a za stálého míchání připravíme tmavší jíšku, kterou zalijeme vývarem a smetanou, asi patnáct minut provaříme, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Podáváme se selskými brambory (uvaříme ve slupce a těsně před podáváním slupku oloupeme), omáčkou a brusinkami.
Dobrou chuť :-)