Já
Pravá italská pizza
Itálie/Mexiko před asi 9 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- Na 3 domácí pizzy o průměru 30 cm si připravte:
- 400 g hladké mouky,
- 2 dl vody,
- 8 g cukru,
- 7 g soli,
- půl dl olivového oleje
- a 2 g droždí.
Postup
Jak na správné těsto
Aby bylo těsto pěkně hladké a vláčné, je nutné ho řádně rukama propracovat a především nechat dostatečně vykynout. Ideální doba je minimálně 1 a půl hodiny na teplém místě, což nemusí být nutně kamna nebo radiátor, zcela postačí pracovní deska kuchyňské linky. Hlavně těsto neschovávejte do špajzu nebo za okno (ještě by vám ho soused odnesl). Vykynuté těsto vám pak vydrží i několik hodin, tudíž není nutné zas tak spěchat.
Je dobré si připomenout, že z těsta nemusíte nutně vytvořit pravidelný kruh, pizzu můžete vytvarovat i „tak akorát“ na pekáč, tedy hranatou. V každém případě ale buďte puntičkáři a rukama válejte a roztahujte do té doby, než je těsto silné asi 1 mm.
na 250 stupňů, bude pečení trvat asi 7 až 10 minut.
zdroj:http://www.prozeny.cz