Standa Fifik
Šťavnatý mix gril s tomatovou salsou a pečenou bramborou v alobalu s creme fraiche
maso před asi 9 roky z www.srecepty.cz
Ingredience
- 70 g hovězí roštěné
- 70 g vepřové panenky
- 60 g kuřecích prsou
- 1 větší brambora
- 1 crème fraiche
- čerstvé bylinky
- Salsa - červená cibule
- 1 paprika (kapie)
- troška chilli
- 1 rajče
- sůl
- pepř
Postup
Očištěné maso nakrájíme na malé steaky, přidáme sůl a pepř a posypeme čerstvými bylinami. Zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi nejprve kuřecí maso a po dvou minutách přidáme zbylá dvě masa. Masa můžeme dopéct v troubě nebo na mírnějším ohni na pánvi. Hovězí maso doporučujeme v úpravě medium.
Bramboru v alobalu vložíme do předehřáté trouby na 180°C zhruba na 15 až 20 min. Po upečení bramboru naříznutím pootevřeme a lžící na ni naneseme creme fraiche. Podáváme s Mix grillem a s přáním dobré chuti
Salsu připravíme velice jednoduše – na drobné kousky nakrájíme červenou cibuli, papriku, chilli a rajče smícháme a přidáme sůl a pepř.