Jana Knotková
Špenátové palačinky s uzeným tofu
Vegetariánské před asi 9 roky z little-honey-bunny.blogspot.cz
Ingredience
- - cca 200 g čerstvého listového špenátu
- - 500 ml neslazeného lískooříškového mléka (použít můžete jiné rostlinné, případně vodu)
- - 300 g špaldové mouky
- - 1/2 avokáda
- - himalájská sůl
- - olivový olej
- - 2 mrkve
- - 1 balení uzeného tofu
Postup
Čerstvý špenát opláchneme pod tekoucí vodou, zalijeme lískoořískovým mlékem, přidáme avokádo a pořádně rozmixujeme.
Mouku prosijem do mísy a pomalu přilíváme špenátovou směs. Neustále mícháme metličkou, aby se nám nezačaly tvořit nežádoucí hrudky.
Těsto pořádně promícháme, přidáme špetku soli a nalijeme naběračkou na rozehřátou pánev, kterou jsme jen lehce vymazali olivovým olejem, aby se palačinky nepřichytávaly.
Každou palačinku opékáme 1-2 minuty z každé strany.
Lehce si rozehřejeme troubu na 50°C a vkládáme do ní hotové palačinky, aby byly při podávání všechny stejně teplé.
Mezitím si začneme připravovat náplň, která nezabere víc jak 5 minut, jelikož stačí pouze nastrouhat uzené tofu a mrkev.
Špenátové palačinky naplníme, zarolujeme a můžeme nakrájet na menší kousky, které budeme servírovat vyskládané v misce.