Kristýna Žďárská
Základní rizoto z trouby
Rizota před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 370 g rýže arborio nebo jiné rýže na rizoto
- 1120 ml horkého kuřecího vývaru
- 80 g strouhaného parmazánu
- 40 g másla, nakrájeného
- mořská sůl a drcený černý pepř
Postup
Příprava jídla
1 Zahřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Na rovné čisté ploše přeberte rýži, potom ji nasypte do zapékací nádoby o rozměru cca 22 × 30 cm a objemu alespoň dva a půl litru (nebo do hrnce vhodného do trouby), zalijte vývarem a pořádně promíchejte.
2 Nádobu důkladně zakryjte alobalem (nebo dokonale těsnící poklicí, pokud ji máte k dispozici). Pečte čtyřicet minut nebo tak dlouho, aby se většina vývaru vstřebala a rýže byla uvnitř al dente (tvrdá na skus). Jemně vmíchejte parmazán, nakrájené máslo, sůl a pepř a ihned neste na stůl.
NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.
Další recept na rizoto najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.