Kristýna Žďárská
Rizoto se špenátem, fetou a piniovými oříšky
Rizota před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 370 g rýže arborio
- 1120 ml horkého kuřecího vývaru
- 60 g najemno nastrouhaného parmazánu
- 40 g másla
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 50 g mladých (baby) špenátových lístků
- 100 g sýra feta nebo balkánského sýra, rozdrobeného
- 50 g piniových oříšků nebo sekaných ořechů, opražených
Postup
Příprava jídla
1 Rýži upečte s vývarem podle základního receptu (trvá to čtyřicet minut při 180 °C v elektrické troubě, respektive 160 °C v horkovzdušné).
2 Do upečené rýže přidejte parmazán, máslo, lehce osolte, opepřete, vložte špenát, sýr a piniové oříšky, promíchejte, aby se máslo rozpustilo. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Připravit skvělé rizoto z trouby vás naučíme v naší škole vaření.