Lucie Hromádková
Mini muffiny z ovesných vloček a hrušky
fitness jídla před asi 9 roky z www.kitchenstory.cz
Ingredience
- 2 hrnky ovesných vloček
- 2 hrnky mandlového mléka
- 1 velká nebo 2 menší hrušky
- 4-5 lžic medu ( sirupu z agáve nebo javorového sirupu )
- 3 lžíce semínek a nasekaných oříšků
- 1 1/2 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého kardamonu
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
Troubu si před začátkem práce rozehřej na 180°C, než si uděláš těsto, bude ideální k pečení. Stejně jako u většiny pečených věcí, i v tomto případě platí, že se zvlášť smíchají nejdříve suché ingredience a bokem všechny ingredience tekuté. K tekuté části těsta nezapomeň přidat i vajíčko, které společně s ostatním dobře promíchej. Všechno nalij do ovesných vloček a vytvoř těsto. Teď je na řadě hruška, kterou můžeš zbavit slupky a nebo také nemusíš, záleží na každém, nakonec ji nakrájej na drobné kousky a přidej k těstu. Ještě jednou se do toho pusť, ať je vše rovnoměrně promíchané.
DSC_0075
Formu na pečení si vymaž máslem nebo olejem a můžeš je naplnit vzniklým těstem. Tady je lepší formičky zaplnit až nad okraj. Sice vyskočí, ale ne moc jako u klasických muffinů. Dej je péct alespoň na 25 minut. Záleží na tom, jak velké jste si muffiny vytvořili. Měli by být lehce zlatavé a uvnitř upečené, to si zkontroluješ pomocí dřevěné špejle. Musíš ji z nich vytáhnout úplně suchou.
Koření, které jsme v tomto receptu použili nádherně provoní celý byt. Tuhle vůni jsem si oblíbila. Prostupuje naprosto vším, je to taková ta neodolatelná vůně, ze které se vám hned začnou sbíhat sliny. Na ozdobu můžete stejně jako my použít kousek čerstvého rozmarýnu, který vaše chuťové pohárky dostane do sedmého nebe!
Dobrou chuť