Jana Knotková
KRTKŮV DORT
Moučníky před asi 9 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- ...
Postup
Známý dort v čistě rostlinné verzi, je asi tisíckrát lepší než ta kupovaná chemikálie.
V míse promícháme 160 g celozrnné špaldové mouky, 100 g polohrubé bílé mouky, špetku soli, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžičky kypřicího prášku a 25 g kakaa. Vlijeme 230 ml ovesného mléka a 60 ml slunečnicového oleje, zamícháme a rozprostřeme do vymaštěné menší (20 cm) dortové formy. Pečeme při 180 stupních půl hodiny. Necháme vychladnout a vydlabeme uprostřed plochou mělkou misku, ale ne až do kraje, drobečky samozřejmě nevyhazujeme. Dva banány podélně rozkrojíme a narovnáme je do korpusu.
400 ml kokosového mléka ušleháme se 30 g agávového sirupu a dvěma sáčky škrobového ztužovače šlehačky. Nastrouháme 100 g hořké bezmléčné čokolády a vmícháme ji do krému, který navrstvíme na banány. Rozdrobené vydlabané těsto nasypeme navrch a přimáčkneme. Dáme chladit.