Lucie Hromádková
Mandlovo-ananasový koláč
sladké pochutiny, pečení před asi 9 roky z kristynazouzalova.com
Ingredience
- 120 g mandlí - namočit min. 12 hodin předem
- 55 g strouhaného kokosu
- 45 g vypeckovaných datlí
- 3 lžičky agáve sirupu
- špetka soli
- 300 g ananasu
- 200 g mandlí - namočit min. 12 hodin předem
- 80 g kešu - namočit min. 2 hodiny předem
- 4 lžičky čerstvé citronové šťávy
- 4 lžičky agáve sirupu
- 300 g ananasu
Postup
Nejdřív si připravte korpus - rozmixujte madle, kokos, datle, agáve sirup a špetku soli - vznikne lepivé těstíčko, kterým vyplňte dortovou formu.
Nyní dejte do mixéru ananas, mandle, kešu, citronovou šťávu, agáve sirup a opět zpracujte do hladkého krému.
Krémovou náplň nalijte na korpus a dejte do mrazáku min. na 2 hodiny.
Mezitím si připravte horní vrstvu - rozmixujte druhou část ananasu a po zatuhnutí krému na něj dřen nalijte a opět vraťte do mrazáku.
Doporučuji dort v mrazáku nechat, vydrží tam celý týden, a před podáváním ho stačí vyndat 30 minut předem, aby trochu povolil a nebyl studený.