Jana Knotková
Zapečené seafood špagety (Spaghetti al Cartoccio)
Těstoviny, noky... před asi 9 roky z foodspace.cz
Ingredience
- 4 velká čerstvá rajčata
- 300 g škeblí
- 300 g kalamár
- 8 velkých krevet
- 1 stroužek česneku
- 1/2 šálek (125 ml) bílého vína
- 1/2 lžičky sušeného chilli
- Sůl a pepř
- Hrst najemno nasekané petržele
- 2 lžíce olivového oleje
- 320 g špaget (nebo jiných těstovin)
Postup
Toto originální jídlo si můžete připravit kdykoliv během dne a přímo před podáváním dáte na několik minut zapéct. Pokud nemáte uvedené mořské plody, nezoufejte. Klidně použijte jiné. I špagety můžete nahradit jiným druhem těstovin.
1. Rajčata vařte po dobu jedné minuty, pak sloupněte slupku, lžící odstraňte jádra a zbytek nakrájejte na kostičky.
2. Opláchněte škeble a namočte je do mísy se studenou vodou asi na hodinu, aby se zbavily veškerých usazenin písku.
3. Rozhřejte na pánvi olivový olej a přidejte na kroužky nakrájené kalamáry. Osmahněte zprudka po dobu jedné minuty. Poté kalamáry osolte a za nízké teploty přidejte plátky česneku, krevety a škeble.
Přidejte také nakrájená rajčata a bílé víno, dle chuti přisypte chilli, sůl a pepř. Zvyšte teplotu a po
několika minutách, až se škeble otevřou a krevety se uvaří, je vyjměte a dejte i s kalamáry stranou.
Omáčku dále vařte po dobu pěti minut.
4. Za nízké teploty vraťte všechny plody zpět do omáčky a přidejte petržel.
5. Do hrnce s vroucí vodou přidejte velkou špetku soli a špagety, nechte vařit pět minut. Sceděné
těstoviny přidejte do omáčky a udržujte v teple.
6. Na pečící plech si připravte několik dostatečně velkých kusů pečícího papíru nebo alobalu, kam umístíte špagety. Rovnoměrně k nim přidejte mořské plody a naběračku omáčky. Papír vždy složte tak, aby neunikala pára. Pečte v troubě pět až sedm minut na necelých 180º C. Ihned podávejte.
http://foodspace.cz/zapecene-seafood-spagety-spaghetti-al-cartoccio/