Jana Knotková
Růžičková kapusta se sladkou medovou chilli omáčkou
Vegetariánské před více než 9 roky z www.kucharinka.cz
Ingredience
- balení růžičkových kapustiček (čím větší, tím lepší samozřejmě)
- zhruba tři lžíce medu
- dvě lžíce sojové omáčky
- lžíce sezamového oleje (pokud nemáte, hravě poslouží jakýkoliv jiný)
- chilli papričky, které mají opravdu grády (množství nechám na vás)
- dvě lžíce třtinového cukru
- sůl, pepř
- trocha vody
Postup
Rozpalte troubu. Chceme, aby kapustičky měly trochu opečenou krustičku, takže na teplotě rozhodně nešetřete. Vohulte ji klidně na 180 – 200 stupňů.
Zatímco se trouba pěkně rozžhavuje, všechny kapustičky klasicky opracujte, tzn. nakrájejte je na půl, omyjte, očistěte od špinavých lístků.
Ve větší misce (takové do které se pak vejdou i všechny ty kapustičkové půlky) namíchejte sojovou omáčku, med (dvě lžíce, jednu si nechte nakonec) a olej.
Všechno promíchejte a pak v tom pěkně obalte kapustičky, srovnejte je do zapékací misky rozkrojenou částí nahoru a dejte do trouby.
Než se opečou, tak si připravte sladkou chilli omáčku.
Chilli pastu nebo nasekané chilli papričky dejte do menšího rendlíčku. Zalijte asi 1dcl vody, zasypte třtinovým cukrem a dejte vařit. A vařte dokud celá směs úplně nezhoustne a nevytvoří se jakýsi chilli rozvar.
Ten pak smíchejte z 1 lžící medu.
Jakmile budou kapustičky dopečené, vyndejte je z trouby a ještě horké je zalijte chilli omáčkou s medem. Můžete ještě dosolit nebo dopepřit, to už je na vás.
Ideální přiloha ke steaku nebo jen tak na přikusování večer k telce?