Jana Knotková
Zelenina s červenou curry pastou
Vegetariánské před více než 9 roky z www.kucharinka.cz
Ingredience
- Olivový olej
- 2 semínka kardomónu (lze vynechat)
- 1 stroužek česneku
- 1 kafrový list (lze vynechat)
- červená curry pasta v pytlíčku (tekutá) – používám tu od exotic food, najdete jí běžně v supermarketu v oddělení světové kuchyně
- zelenina nakrájená na tenké nudličky (např): bílé zelí, okurka, mrkev, červená cibule, řapíkatý celer, pórek a můžete použít i nakládané bambusové výhonky, sojové výhonky a pod…
- malé plechovka kokosového mléka (cca 100ml)
Postup
Všechnu zeleninu nakrájejte na tenké proužky kromě celeru, ten můžete na plátky. Hoďte jí do větší misky a rukama trochu promíchejte.
Vezměte pánev a rozehřejte na ní olivový olej. Přidejte do něj semínka kardamónu, česnek a kafrový list a nechte chviličku hřát v oleji, aby se hezky provoněl. Jakmile všechno začne hnědnout, vyndejte z pánve pryč. Teď přidejte celý pytlíček curry pasty – jsou to asi dvě lžíce a lehce zasmažte, jen asi minutu. Přihoďte všechnu zeleninu. Promíchejte s curry pastou a nakonec zalijte kokosovým mlékem. Pokud máte čerstvý koriandr, můžete přidat i ten. Nechte krátce probublat a máte hotovo.
Tak jak dlouho Vám příprava trvala? :) Přeji dobrou chuť! :)