Marti
Ožehnuté hovězí s pomeranči & chilli
Hlavní chody před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1,5 kg hovězí roštěné (nebo vašeho oblíbeného masa na steaky)
- kůra ze 2 biopomerančů
- 2 červené chilli papričky, zbavené semínek a najemno nasekané
- 2 šalotky, jemně nasekané
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- sůl a pepř
Postup
Příprava jídla
1 Vložte hovězí do mikrotenového sáčku. Smíchejte všechny ostatní suroviny a dejte je k masu. Marinádu důkladně vmasírujte, pak sáček s masem položte na talíř a dejte ho aspoň na dvě hodiny (ale lépe přes noc) do lednice.
2 Maso osolte a opepřete a z obou stran opečte na grilu deset až patnáct minut dohněda. Během grilování potírejte hovězí zbytky marinády.
3 Stáhněte maso z grilu a položte ho na prkénko. Nechte ho deset minut přikryté alobalem a pak ho nakrájejte na tenké plátky.