Jana Knotková
Ryba marinovaná v citrusové šťávě
Ryby před více než 9 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 600 g filetů z mořských ryb AQ
- undefined čerstvý koriandr AQ
- undefined plátky citronu a pomeranče
- undefined bílé pečivo k podávání
- 1 stroužek drceného česneku AQ
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžička mleté papriky (podle chuti
- undefined sladké nebo pálivé)
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička soli
- ½ lžíce slunečnicového oleje BASIC
- 1 lžička strouhané pomerančové kůry
- ½ pomeranče
Postup
Začněte marinádou. Smíchejte česnek,
kmín, papriku, oregano a sůl. Přilijte olej
a přidejte pomerančovou kůru. Z ostrouhaného
pomeranče vylisujte v citrusovači
šťávu a přidejte ji do směsi.
Promíchejte a marinádou potřete ryby.
Marinujte aspoň půl hodiny. Rozehřejte
troubu na 200 °C a zprudka pečte
7–10 minut. Podávejte s čerstvým
koriandrem, plátky citronů a bílým
pečivem.