Jana Knotková
Italské recepty - Torta Caprese - 1.díl
Moučníky před více než 9 roky z bakingems.blogspot.cz
Ingredience
- 5 vajec
- 200g cukru krupice
- 250g kvalitní hořké čokolády
- 250g másla pokojové teploty
- 300g rozsekaných mandlí
- cukr moučka na posypání
Postup
Nejprve si vyšleháme v odmaštěné míse bílky s polovinou cukru. Ve vodní lázni (miska/mísa/menší hrnec nad hrncem, kde pozvolna vře voda) si necháme rozpustit čokoládu. V další míse smícháme a vyšleháme máslo s druhou polovinou cukru a žloutky. Přilijeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a rozsekané mandle. Nakonec opatrně přimícháme vyšlehané bílky.
Formu si vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem. Nalijeme do ní těsto a dáme péct na cca 1 hodinu do předehřáté trouby na 180 C.
Po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem.
Pokud se vám chce, tak můžete jako první krok mandle spařit v horké vodě na 1 minutu, oloupat a dát opražit do trouby pod gril na 200 C na 30 sekund až minutu.