Jana Bodková
Indické kuře s mangovým salátem
Asijská kuchyně před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 prsní kuřecí řízky
- olivový olej na pokapání
- 1 lžíce garam masaly (indické směsi
- koření)
- 1 velké zralé mango
- ½ okurky, nebo 1 malá
- ½ malé červené cibule
- hrst čerstvých koriandrových lístků
- 150 ml zakysané smetany nebo bílého jogurtu
- šťáva a nastrouhaná kůra z ½ limetky
- sůl a pepř na dochucení
- chlebové placky k podávání
Postup
Příprava jídla
1. Rozpalte pánev s nepřilnavým povrchem. Kuře potřete olejem i garam masalou, případně osolte. Z každé strany ho opékejte asi šest minut, až získá kůrčičku a bude propečené.
2. Mezitím oloupejte mango a rozkrájejte ho na úzké klínky. Okurku podélně rozpulte a šikmo pokrájejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na jemná kolečka. Pak přísady na salát smíchejte s koriandrovými lístky a rozdělte na talíře.
3. Zakysanou smetanu zamíchejte s limetovou šťávou a kůrou, podle chuti osolte i opepřete a navršte z ní kopečky na talíře. Pečená prsíčka příčně nakrájejte na silné plátky, naaranžujte k salátu a podávejte s chlebovými plackami.