Jana Knotková
Žitné parathy plněné dýní s daly z fazolí mungo a adzuki
Vegetariánské před více než 9 roky z www.zitnecentrum.cz
Ingredience
- 200 g žitné mouky
- 100 g vody
- 1/2 lžičky himalájské soli
- 150 g dýně hokkaidó
- 1 šalotka
- 1 stroužek česneku
- 2 cm čerstvého kořene zázvoru
- 1 lžička semínek koriandru
- 1 lžička semínek fenyklu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 zelené chilli papričky
- 5 lístků čerstvé máty
- 1 lžíce ghee
Postup
1. Nejprve si připravte dýňovou náplň do placek: dýni oloupejte a nakrájejte na menší kostky, šalotku česnek a zázvor na drobné kostičky a chilli na tenká kolečka.
2. Na ghee opečte koření: semínka koriandru, fenyklu, chilli papričku a zázvor.
3. Přisypte šalotku a dýni, osmahněte tak, aby cibulka byla do sklovata. Přisypte kurkumu a přiklopte pokličkou. Stáhněte na nižší teplotu a nechte dusit cca 10 minut.