www.delibety.com
Cibulačka
Francúzska kuchyňa před více než 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 3 velké cibule, oloupané
- 50 g másla
- 1 lžíci hladké mouky
- 900 ml hovězího vývaru z kostky, vychladlého
- sůl a pepř na dochucení
- 1 bobkový list
- 1/2 bagety
- 1 lžíci oleje na osmahnutí
- 70 g nastrouhaného sýra typu ementál
Postup
Příprava jídla
1. Cibule pokrájejte napříč na tenká kolečka. V hrnci rozpusťte máslo a na mírném ohni smahněte cibulku 15 až 20 minut, dokud nezíská zlatohnědou barvu. Pak ji poprašte moukou, zamíchejte a ještě minutu smažte.
2. Přilijte vývar, osolte, opepřete, přihoďte bobkový list a zamíchejte. Uveďte směs do varu a hned stáhněte plamen. Vařte na mírném ohni půl hodiny. Potom polévku odstavte a odstraňte bobkový list.
3. Bagetu nakrájejte šikmo na plátky a ty opečte na pánvi na oleji dozlatova. Do hlubších misek nebo talířů nalijte horkou polévku, navrch položte vždycky dva plátky chleba a posypte je sýrem. Zapněte troubu na nejvyšší stupeň nebo na grilování a na chvilku misky vložte pod rozpálený gril. Podávejte, jakmile se sýr roztaví.
Další recept na cibulačku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.