Jana Knotková
Kokosové bonbony v čokoládě
Cukroví, sušenky, bonbóny před více než 9 roky z www.kucharinka.cz
Ingredience
- 100g kokosu strouhaného (ideálně BIO a kvalitního, je to základní surovina, nešetřete na ní)
- asi dvě lžíce kokosového oleje (koupíte ve zdravé výživě nebo drogeriích DM)
- dvě lžíce javorového sirupu
- kvalitní čokoláda
Postup
Kokos, kokosový olej a javorový sirup dejte do vyšší nádoby a rozmixujte. Nemusíte do hladka. Jde spíš o to, aby se suroviny propojily dohromady. Hlavně sirup s olejem.
Rozprostřete hmotu na pečící papír. Měla by být asi 1 cm vysoká. Přikrejte druhým pečícím papírem a dejte do lednice ztuhnout. Ne ale úplně, stačí na zhruba 15 – 20 minut
Jakmile je směs trochu pevnější a neteče vyndejte ji z lednice a vykrajujte malá kolečka. Ty dávejte na prkýnko nebo talíř. Všechny je dejte do mrazáku a pusťte se do rozehřívání čokolády.
Když máte připravenou čokoládu vyndejte kolečka a každé postupně namočte do čokolády, nechte okapat a položte na pečící papír. Můžete navrchu posypat kokosem nebo mandlema.
Už nedávejte tuhnout do lednice! Pro čokoládu by to byl obrovský šok.
Tyto bonbony vám vydrží dlouho, většina ingrediencí v nich nepodléhá rychlé zkáze. Skladujte je ale v chladu a na stůl přidávejte postupně, aby se vám neroztekla čokoláda