Jana Knotková
Seitan na víně
Vegetariánské před více než 9 roky z little-honey-bunny.blogspot.cz
Ingredience
- - 1 lžíce másla (používám rostlinnou značku Provamel)
- - 1 velká cibule
- - 2 mrkve
- - 1/2 lžičky mletého zázvoru
- - 1 lžička drceného kmínu
- - hrst kuliček černého pepře
- - 1 balení seitanu natural
- - čerstvě namletý barevný pepř
- - sůl
- - 100 ml červeného vína + 20 ml na podlití seitanu během pečení
- - 50 ml vody
Postup
Ve větším hrnci si rozpustíme lžíci másla a na něm necháme zpěnit cibuli nakrájenou na větší kusy.
Poté přihodíme nakrájenou mrkev na kolečka a chvilku restujeme.
Přidáme mletý zázvor, kmín, pár kuliček černého pepře a podlijeme vínem, které necháme úplně zredukovat.
Mezitím si rozehřejeme troubu na 180°C.
Seitan nakrájíme na plátky, které lehce opepříme a osolíme z obou stran.
Poté seitan naskládáme do zapékací mísy, přidáme zeleninu z hrnce a podlijeme 20 ml vína a vodou.
Pečeme asi 30 minut. U seitanu je výhoda, že nemusíte čekat dlouhé hodiny, než změkne, jak tomu bývá zvykem u masa.
Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory s nastrouhaným celerem, chuťově se to skvěle doplňuje:)