Lucie Hromádková
Bezlepkové quinoa sušenky
fitness jídla před více než 9 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 60 g quinoa
- 60 g kukuřičný škrob
- 100 g rýžová mouka
- 125 g světlý třtinový cukr
- 1/2 lžičky bezlepkový kypřicí prášek
- 1/2 lžičky jedlá soda
- 1 špetka sůl
- 1/2–1 lžička mletá skořice
- 75 ml olivový olej
- 1–2 lžičky vanilkový extrakt
- 4 lžičky med
- 1 ks vejce
- 60 g čočky z bílé čokolády
- 60 g čočky z tmavé nebo mléčné čokolády
Postup
V míse smíchejte quinou, kukuřičný škrob, rýžovou mouku, cukr, kypřicí prášek, sodu, sůl a skořici.
V jiné misce prošlehejte olej, vanilkový extrakt, vejce a 4 lžičky vody. Nalijte směs do suchých ingrediencí a dobře promíchejte. Směs bude trochu lepivá – dejte ji asi na 30 minut vychladit do ledničky.
Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Na každý plech dejte šest lžic směsi a navrch nasypte čokoládové čočky. Pečte 15 minut, dokud křupky nebudou zlaté. Nechte je na plechu vychladnout a zatuhnout. Pak pečte další várky. Ve vzduchu nepřístupném boxu vydrží až 1 týden.