Lucie Hromádková
Citronové těstoviny se špenátem
hlavní jídla slaná před více než 9 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- 350 g trubkovitých těstovin (například penne nebo rigatoni), 200 g ricotty, 50 g smetany na vaření, 250 g baby špenátu, 1 velký citron, 2 vrchovaté lžíce nakládaného zeleného pepře, lžíci másla, sůl
Postup
V misce smíchejte ricottu se smetanou na vaření a směs osolte. Pepř rozmačkejte čepelí nože a přidejte ho do ricottového základu, promíchejte a celou omáčku dejte prohřát na rozehřátou pánev s máslem. Zatímco se omáčka prohřívá, dejte vařit těstoviny podle návodu na obalu. Když omáčka zhoustne, přidejte do ní kůru z citronu, uvařené těstoviny, čerstvý špenát a důkladně promíchejte.