Jaruna
Špaldový quiche s jáhlami | Wellnessia blog
Dietka před asi 11 roky z www.hubnuti.org
Ingredience
- 250 g hladké špaldové celozrnné mouky
- 100 g palmového tuku
- 1 lžička mořské soli
- hrst slunečnicových semínek
- 250 g jáhel
- 3 hrsti bršlice nebo čerstvého špenátu
- 1 smetana Provamel (250 ml)
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička muškátového květu
- 1 lžička Würzlu
- 1 lžička mořské soli
Postup
30 minut + 30 minut pečení
Těsto:
Náplň:
Všechny suroviny na těsto hnětením zpracujte, připravte pružné těsto, které nechte alespoň půl hodiny odležet.
Jáhly uvařte. (Nejdříve je properte v horké vodě a nechte je na sítku osušit. Potom je na sucho opražte a zalijte vařící vodou. Osolte, přikryjte pokličkou a na mírném ohni duste asi 20 min. Nechte dojít pod pokličkou a promíchejte vidličkou, aby se nelepily).
Bršlici nebo špenát spařte ve vroucí vodě, posekejte a smíchejte s ostatními ingrediencemi na náplň. Z těsta vyválejte tenkou placku. Vyložte jí vymazanou koláčovou formu včetně boků. Na těsto nalijte náplň.
Všechny ingredience na nádivku (kromě zeleniny), nakoupíte v prodejnách Country Life nebo jiné zdravé výživy.
Quiche se skvěle hodí k obědu. Podávejte s luštěninovou polévkou.
(autor receptu: Country Life)