Khakee
Mrkvova raw babovka s kokosem
Dezerty před více než 9 roky
Ingredience
- Menší forma
- Mrkvová vrstva
- 1 šálek jemně nasekané mrkve
- necelý šálek datlí
- 1 šálek nasekaných vlašských oříšků
- 1 šálek mandlové mouky
- 3 lžíce kokosu
- Čokoládová vrstva
- 1 šálek mandlové mouky (nebo jiné)
- necelý šálek datlí
- 2 lžíce kakaa
- 3 lžíce kokosu
- Zdobení
- Kokos
- čokoláda – recept Kouzelná čokoláda
- Cca 3 tabulky čokolády (asi 10cm x 5cm x 1cm)
- 1 a půl lžíce karobu
- 1 a půl lžíce kakaa
- 1 lžíce nasekaných kakaových bobů
- hrst nasekaných mandlí nebo lískových oříšků
- 3 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce agáve či jiného sladidla
- Na slunci (nebo v keramické misce ponořené do horké vody) necháme pomalu rozpustit kokosový olej do tekuté a čiré konzistence. Přidáme sladidlo a pořádně promícháme. Postupně přidáváme i ostatní sypké ingredience a metličkou mícháme tak, aby nám zmizely všechny hrudky a dostali jsme krásně jemnou a lesklou čokoládu. Nakonec vsypeme mandle, kakaové boby a lehce zamícháme. Dále můžeme přidat skořici, goji, vanilku nebo sušené ovoce, zkrátka necháme volnost naší fantazii a dáme čokoládu do mrazáku. Do půl hodinky ji máte tuhou a hotovou. Skladujeme v ledničce nebo v mrazáku)
Postup
Formu nejprve vymažeme olejem a posypeme jakoukoliv raw moukou.
Na první vrstvu smícháme všechny suché ingredience dohromady. Rozmixujeme datle s trochou vody na kaši a smícháme s mrkví. Obě směsi dáme dohromady a vytvoříme těsto, které vmáčkneme do formy.
Na druhou vrstvu opět smícháme suché ingredience zvlášť a datle rozmixujeme. Po rozmixování je přidáme k suché směsi a vytvoříme těsto, které opět dáme do formy.
Formu na bábovku dáme do lednice ztuhnout a připravíme si čokoládu podle receptu. Vytáhneme formu, vyklepneme bábovku, ozdobíme čokoládou a kokosem a je hotovo!
http://rawmania.cz/recepty/item/224-mrkvova-babovka-s-kokosem.html