Kate Veg & Gluten free
Zelňačka s uzeným tempehem
Polévky před více než 9 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 menší cibule
- 100 g uzeného tempehu
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 lžička kmínu
- 2 bobkové listy
- sůl
- 2 lžíce pohankové mouky či jiné
- 1 hrnek kysaného zelí
- 2 střední mrkve
- 500 - 750 ml vody
- 100 ml sójové smetany
Postup
Na lžíci olivového oleje jsem dala restovat na malé kostičky nakrájenou cibuli. Jakmile začala zlátnout, přidala jsem opět na kostičky nakrájený tempeh, ochutila paprikou, kmínem, bobkovým listem, solí, zasypala moukou a důkladně míchala. Poté jsem přidala polovinu kysaného zelí, nakrájenou mrkev zalila vodou, přiklopila pokličkou a nechala probublávat, dokud mrkev nezměkla. Odstavila jsem z plotny, přimíchala zbytek zelí a sójovou smetanu.