Kate Veg & Gluten free
Zeleninový guláš s fazolemi adzuki a rýží basmati
Guláše veg před více než 9 roky z www.ceskatelevize.cz
Ingredience
- 6 lžic oleje
- 1 velká cibule
- sůl
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 mrkev
- 1 batáta
- kousek pórku
- několik růžiček brokolice
- zeleninový vývar s mořskou řasou Wakame
- čerstvá bazalka a plocholistá petrželka
- 1 hrnek vařených fazolí Adzuki
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžíce vody
- sójová omáčka
- jablečný ocet
Postup
Na oleji osmahneme cibuli do sklovata, osolíme, vmícháme sladkou papriku a na malé kousky nakrájenou mrkev, dobře opečeme, poté přidáme batátu, pórek, krátce osmahneme, nakonec vložíme růžičky brokolice a zalijeme vývarem. Povaříme, až je zelenina měkká na skus, zahustíme škrobem zamíchaným ve vodě, provaříme 2 minuty, dochutíme sójovou omáčkou a jablečným octem. Podáváme s rýží basmati.