Jana Bodková
Sekaná s vařenými vejci
Velikonoční vejce před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- mleté maso
- 400
- gramů
- (1
Postup
Rohlík rozdrobíme do mléka a necháme nasáknout. Cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme na části sádla.
Mleté maso osolíme, opepříme, vmícháme do něj syrová vejce, mléko s rohlíkem, nasekané kopřivy nebo bylinky, špetku kmínu a opečenou cibuli. Masovou hmotu zahustíme strouhankou a dobře promícháme.
Formu na biskupský chlebíček vymažeme zbytkem sádla, rozložíme do ní vrstvu masové hmoty, naklademe na ni celá uvařená a oloupaná vejce a zakryjeme zbytkem masové hmoty. Povrch překryjeme alobalem a pečeme asi 30 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme dalších 20 minut, až se utvoří na povrchu kůrčička.