Kate Veg & Gluten free
Zapečené žampiony
Houby před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 5 lžic olivového oleje
- 16 středně velkých hlaviček žampionů
- 250 g jemného tvarohu nebo lučiny
- 2 lžíce pesta
- 2 jemně usekané stroužky česneku
- 25 g čerstvě strouhaného parmazánu
- Na ozdobení:
- několik lístků bazalky
- trochu parmazánu
Postup
1. Troubu předehřejte na 200 °C (horkovzdušnou na 180 °C). Vymastěte zapékací misku (měly by se do ní vejít všechny žampiony v jedné vrstvě).
2. Odřízněte nožky hub. Promíchejte tvaroh, pesto a česnek. Směs lžičkou naneste na žampiony a trochu ji přimáčkněte. Srovnejte houby do misky, posypte parmazánem, ozdobte troškou pesta a zakapejte olejem.
3. Pečte asi 20 minut, aby náplň zezlátla. Když žampiony pustí hodně šťávy, opatrně ji slijte, aby pokrm neplaval.
4. Před podáváním posypte lístky bazalky a parmazánem. Servírujte buď horké, nebo o pokojové teplotě.