Kate Veg & Gluten free
Zapečené portobello
Houby před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 8 hlaviček portobello
- 150 g čedaru, nastrouhaného nahrubo
- 3–4 plátky bílého toustového chleba (nebo 50 g čerstvé strouhanky)
- 200 g čerstvé bílé grilovací klobásy
- 1 stroužek česneku, oloupaný
- 1/2–1 rozdrcená chilli paprička
- hrst hladkolisté petrželky, nasekané
- sůl a pepř na dochucení
- olivový olej
Postup
1 Portobello očistěte, z hladké strany lehce nařízněte do kříže a z obou stran posolte.
2 Toustový chléb rozmixujte v robotu s prolisovaným česnekem, petrželkou a chilli papričkou. Klobásky vymačkejte ze střívka do mísy, přisypte k nim bylinkovou strouhanku, čedar a vše dobře promíchejte.
3 Rozehřejte troubu na 200 °C. Olej rozpalte na pánvi a portobello na něm zprudka opečte, zhruba minutu na každé straně. Přendejte na plech žebrováním nahoru a do kloboučků rozdělte směs. Dejte zapéct na 10–15 minut.