Kate Veg & Gluten free
Vývar s nudlemi a zeleninou na orientální způsob
Polévky před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1½ litru zeleninového vývaru (i z kostky)
- 1 lžičku strouhaného čerstvého zázvoru
- 100 g drobných žampionů, tence pokrájených
- 100 g rýžových nudlí
- 4 jarní cibulky, pokrájené na kolečka
- 250 g baleného salátu, pokud možno směs s dalšími druhy zeleniny (třeba s mrkví, zelím nebo paprikou)
- šťávu z jedné limetky
Postup
Ve velkém hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar se zázvorem. Přimíchejte houby a rýžové nudle. Povařte dvě minuty, dokud nudle nebudou skoro měkké, pak přidejte jarní cibulky a salát. Nechte půl minuty probublávat a potom už jenom přimíchejte limetkovou šťávu.