Kate Veg & Gluten free
Vejce v bramboráku
Brambory před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 150 g cibule, nakrájené nadrobno
- 250 g brambor, nahrubo nastrouhaných
- 1 lžíce másla
- 50 g čedaru, nastrouhaného
- 2 vejce
- NA RAJČATOVOU SALSU:
- 2 rajčata
- 1 jarní cibulka
- 1 červená chilli paprička, nasekaná
- hrst hladkolisté petrželky, nasekané
- citronová šťáva
Postup
1 Zahřejte troubu na 220 °C.
2 Cibuli a brambory opečte společně na másle v pánvi dozlatova. Posypte čedarem a navrch rozklepněte vejce. V zahřáté troubě pečte, aby bílky zatuhly.
3 Podávejte s rajčatovou salsou: Oloupejte rajčata a nakrájejte je nadrobno. Přidejte k nim pokrájenou jarní cibulku, nasekanou červenou chilli papričku a hrst nasekané hladkolisté petrželky. Můžete zakápnout citronovou šťávou.