Kate Veg & Gluten free
Vegetariánské fazolové burgery
Veg Burgery před více než 9 roky z www.jenprozeny.cz
Ingredience
- 50 g bulguru, 1 cibuli, 1 stroužek česneku, olivový olej, 1 lžičku římského kmínu, na špičku nože mletého koriandru, 2 konzervy červených fazolí ve slaném nálevu (á 400 g), asi 50 g jemné strouhanky, sůl, mletý černý pepř, 4 žemle, 4 listy hlávkového salátu, 8 cherry rajčátek, 200 g hustého jogurtu, dle chuti chilli koření
Postup
1. Bulgur připravíme dle návodu na obalu. Hotový ho vsypeme do pánve, přiklopíme a na velmi mírném ohni necháme proschnout. Odstavíme ho a necháme vystydnout.
2. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme. Na pánvi rozehřejeme asi 1 lžíci oleje a zpěníme na něm cibuli. Přidáme česnek s kořením a směs jen krátce orestujeme. Pánev odstavíme.
3. Fazole vyklopíme z plechovky a necháme okapat. Pak je rozmixujeme nahrubo. V misce je promícháme se směsí z pánve a bulgurem. Hmotu dle potřeby zahustíme strouhankou a dochutíme solí a pepřem.
4. Z fazolové hmoty vytvarujeme asi 4 karbanátky a na 30 minut je odložíme do ledničky. Pak je opatrně opečeme na oleji v pánvi. Žemle rozpečeme a rozřízneme. Každou naplníme listem salátu, plátky rajčete a karbanátkem. Podáváme s jogurtem ochuceným trochou soli a chilli kořením.