Kate Veg & Gluten free
Veganský prejt
Placičky, karbanátky před více než 9 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- Večer namočíme každé zvlášť 200 g červených fazolí, 100 g světlé pohanky a 150 g ječných krup. Druhý den vodu vyměníme a všechno uvaříme doměkka, každá surovina se vaří jinak dlouho, tak proto zvlášť.
- Na oleji necháme změknout velkou pokrájenou cibuli a čtyři stroužky česneku, přidáme postupně uvařené a scezené fazole, pohanku a kroupy. Osolíme, přidáme lžíci sojové omáčky a vydatně okořeníme čerstvě mletým pepřem a majoránkou. Chvíli společně dusíme, aby se propojily chutě. Když se hmota trochu rozvaří, není to na škodu. Narovnáme do vymaštěného pekáčku, posypeme dvěma stroužky česneku pokrájenými na plátky, pokapeme dvěma lžícemi oleje z vlašských ořechů a pečeme na 220 stupňů půl hodiny, dokud se neudělá kůrčička. Podáváme s brambory a kysaným zelím.
Postup
.