Kate Veg & Gluten free
Tyrolské knedlíčky se špenátem a gruyérem
Knedlíčky, halušky před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 125 g soleného másla, nasekaného
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- 3 čerstvá vejce
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 500 g bílého chleba, den starého nakrájeného na 1cm kostky
- 100 g strouhaného sýra gruyère
- 3 lžíce hladké mouky
- 300 g mladého (baby) špenátu, spařeného, vymačkaného a nasekaného
- 3 lžíce mléka
- hobliny parmazánu na posypání
Postup
1 V rendlíku na malém plameni rozehřejte 2/3 másla a opékejte na něm cibuli dosklovita. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.
2 V míse smíchejte vejce, špetku muškátového oříšku, chleba, sýr gruyère, mouku, opečenou cibuli, špenát a mléko a vypracujte měkké těsto. Přilijte ještě mléko, pokud je to potřeba.
3 Navlhčenýma rukama tvarujte knedlíčky o velikosti pingpongového míčku. Vařte je v dostatečném množství vroucí osolené vody 8–12 minut. Sceďte a rozdělte do nahřátých talířů. Posypte strouhaným parmazánem. Zbylé máslo zprudka zahřejte v kastrůlku, až zpění a lehce zhnědne. Pokapejte knedlíčky a ihned podávejte.