Kate Veg & Gluten free
Tofu s rýží
Tofu před více než 9 roky z www.ceskatelevize.cz
Ingredience
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- čerstvý zázvor o velikosti palce
- olivový olej
- 1 mrkev
- 15 cm pórku
- 8 malých růžiček brokolice
- 200 g marinovaného nebo uzeného tofu
- 2 lžíce miso pasty
- 1 jarní cibulka
- 240 g parboiled nebo basmati rýže (nebo mix červené, polo-loupané a divoké rýže)
- 2 hrsti klíčků (např. ředkvičky, hrášku)
- 2 vejce
- špetka soli
Postup
Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme (např. cibuli na klínky, česnek na plátky, zázvor na malé kostičky), vše orestujeme na oleji v hluboké pánvi (nejlépe wok), přidáme na jemné plátky nakrájenou mrkev a pórek, vložíme růžičky brokolice, vmícháme miso pastu, můžeme trochu podlít vodou, aby se pasta lépe rozpustila, zarestujeme, poté přidáme nakrájené tofu, jarní cibulku, vařenou rýži a na úplný závěr klíčky. Směs shrneme na polovinu pánve a na té volné zamícháme dvě vejce a se směsí smícháme. Podle chuti osolíme.