Kate Veg & Gluten free
Tagliatelle s fenyklem a rokfórem
Těstoviny před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 fenykly
- 2 šalotky
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 4 lžíce bílého vína
- lžička lístků tymiánu
- 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- 100 g rozdrobeného rokfóru
- 450 g tagliatelle
Postup
Očistěné fenykly nakrájejte na tenké měsíčky. Opékejte je na oleji se šalotkami nasekanými nadrobno; stačí asi 2 minuty. Přidejte sůl, pepř a bílé víno. Až se odpaří, polovinu rozmixujte se lžičkou lístků tymiánu a vraťte ke zbytku směsi. Přidejte nasekané vlašské ořechy, trochu čerstvého tymiánu a rozdrobený rokfór či jiný sýr s modrou plísní a promíchejte s těstovinami. Na talířích zdobte rokfórem.