Kate Veg & Gluten free
Špenátový krém s ricottou
Polévky před více než 9 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- 400 g čerstvého špenátu, 1 l zeleninového nebo kuřecího vývaru, 1 cibuli, 70 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 kelímek (250 g) sýru Ricotta, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, muškátový květ a parmezán na posypání
Postup
Špenát zbavte řapíků a důkladně ho vyperte. V hrnci rozpusťte kousek másla a zpěňte na něm jemně nakrájenou cibuli. Když začne chytat zlatou barvu, zaprašte ji trochou mouky a usmažte světlou jíšku. Tu pak zalijte vývarem, přidejte dva rozmáčknuté stroužky česneku a nechte asi 10 minut provařit. Do nachystaného základu přidejte očištěný špenát a nechte ho ještě asi 4 minuty povařit. Polévku dochuťte solí, pepřem a muškátovým květem a rozmixujte ji dohladka. Vraťte ji zpět na plotnu, zahřejte a rozpusťte v ní kelímek ricotty. Polévku podávejte posypanou parmezánem s opečenou bagetkou nebo toastovým chlebem.