Kate Veg & Gluten free
Špenátovo-rukolový quiche
Quiche, slané koláče před více než 9 roky z www.natanieri.sk
Ingredience
- Těsto:
- 150 g múky
- 1 vejce
- 75 g masla
- štipka soli
- Náplň:
- 1 balení špenátu
- 1 balení rukoly
- 2 stroužky česneku
- olej
- muškátový oříšek
- 100 g slaného sýra nebo brynzy
- 250 ml sladkej smotany
- 3 vejce
- pepř
Postup
Z mouky, vejce, másla a špetky soli vypracujeme těsto, utvoříme z něj kouli a dáme odpočinout do chladničky alespoň na 2 hodiny. Pak z něj vyválíme tenký plát, kterým vyložíme máslem vytřené formu. Korpus pečeme v 220C vyhřáté troubě naslepo asi 10 minut. Na troše oleje opečeme nadrobno pokrájený česnek a podusíme na něm špenát a rukolu, dokud nezvadnou. Ochutíme mletým muškátovým oříškem. Špenátovo-rukolovým směs přendáme do předpečeného korpusu, posypeme slaným sýrem a zalijeme smetanou, v níž jsme jemně rozšlehali vajíčka. Okořeníme mletým pepřem a dáme dopéct do trouby na cca 15 minut, dokud vajíčková směs neztuhne. Podáváme teplé i studené, jako hlavní jídlo, se salátem, nebo jako přílohu.