Kate Veg & Gluten free
Špenát a rukola s bylinkovou frittatou
Saláty před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 800 g špenátu, ideálně mladého (baby)
- 100 g rukoly
- 4 vejce
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 1 lžíce čerstvého nasekaného oregana
- nebo špetka sušeného
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 12 vyloupaných vlašských ořechů,
- nasekaných nahrubo
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce bílého vinného octa
- 7 lžic panenského olivového oleje + na
- potření pánve
- sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1 Baby špenát přelijte v cedníku vroucí vodou, běžný špenát krátce povařte. Vejce rozšlehejte v míse s parmazánem, oreganem, pažitkou, solí a pepřem. Pánev potřete olejem, zahřejte a vlijte čtvrtinu těstíčka. Rozetřete ho na placku a z obou stran opečte dozlatova. Stejně upečte další tři frittaty. Pak je nakrájejte na proužky.
2 V malém kastrůlku zahřejte med, ocet, lžíci vody a 4 lžíce oleje, aby se přísady promísily – nesmí se vařit.
3 Na 3 lžících oleje zpěňte podélně překrojený stroužek česneku. Vyhoďte ho a do pánve dejte na minutu až dvě okapaný špenát a rukolu; občas obraťte vařečkou. Lístky rozdělte na talíře, ozdobte proužky frittaty a ořechy. Pokapejte vlažnou medovou zálivkou a opepřete.