ETA
České buchty
Sladké mámení před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- mouka pšeničná polohrubá
- 500
- gramů
- droždí
- 30
- gramů
- máslo
- 100
- gramů
- cukr
- 70
- gramů
- cukr vanilkový
- 1
- balení
- žloutek
- 3
- kusy
- mléko
- citronová kůra
- 1
- lžička
- sůl
- máslo
- (na vymazání a pomaštění buchet)
- cukr moučkový
- (na posypání)
- maková náplň
- 1
- balení
- (nebo tvarohová, případně povidla)
Postup
Z části vlažného mléka, lžíce cukru, lžíce mouky a droždí připravte kvásek. Do mísy nasypte prosátou mouku, přidejte sůl, citronovou kůru a vanilkový cukr.
Žloutky rozmíchejte se zbylým cukrem ve zbytku mléka, přidejte vlažný rozpuštěný tuk, vzešlý kvásek a vše smíchejte s moukou. Vypracujte vláčné těsto a nechte je vykynout. Vykynuté těsto rozválejte, nakrájejte na kousky a do každého zabalte trochu náplně.
Buchty skládejte do vymazaného pekáče a každou potřete ze všech stran máslem, aby se neslepily. Nechte je ještě trochu nakynout a v předem vyhřáté troubě je upečte dozlatova.
Hotové buchty přendejte na talíř nebo na ošatku a pocukrujte.