Kate Veg & Gluten free
Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem
Pomazánky, paštiky před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 150 g čerstvého kozího sýra
- 200 g lučiny
- 1 lžíce smetany na vaření nebo podmáslí
- 1 svazek pažitky, nasekané
- sůl
- 2 lžičky javorového sirupu nebo tekutého medu
- 2 lžičky bílého vinného octa
- 1–2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce celého červeného pepře
- čerstvá bageta nebo kořenový či italský chléb k podávání
Postup
Doba přípravy: Do 10 minut
Ingredience
150 g čerstvého kozího sýra
200 g lučiny
1 lžíce smetany na vaření nebo podmáslí
1 svazek pažitky, nasekané
sůl
2 lžičky javorového sirupu nebo tekutého medu
2 lžičky bílého vinného octa
1–2 lžíce olivového oleje
1 lžíce celého červeného pepře
čerstvá bageta nebo kořenový či italský chléb k podávání
Příprava jídla
1 Prošlehejte kozí sýr, lučinu a smetanu a podle chuti osolte. Vmíchejte polovinu pažitky a krém přendejte do mísy nebo talíře a uhlaďte stěrkou.
2 V misce prošlehejte sirup nebo med, ocet a olej na zálivku a v hmoždíři pomačkejte červený pepř. Sýrový krém posypte zbylou pažitkou, drceným pepřem a zakapejte zálivkou. Podávejte s čerstvým pečivem.