Kate Veg & Gluten free
Sójový cheeseburger s bylinkovými hranolky
Veg Burgery před více než 9 roky z senza-carne.blogspot.cz
Ingredience
- asi 70 g sójového granulátu
- 2 plátky čedaru
- 1 zeleninový bujón
- 1 menší cibule
- 1 vejce
- 4 lžíce strouhanka
- 1 lžíce škrobu
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička medvědího česneku
- sůl, pepř
- olej
- Granulát uvaříme podle návodu na obalu ve vodě se zeleninovým bujónem (vodu ještě přisolte). Cibuli oloupeme, nasekáme najemno a osmahneme na oleji. Přimícháme ke granulátu, přidáme vejce, strouhanku, škrob a všechno koření. Ze směsi vytvarujeme placky, které grilujeme z jedné strany, otočíme, poklademe plátkem čedaru a dogrilujeme.
Postup
Omáčka:
1 a 1/2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce hořčice
1 malá cibule
1 lžička cukru
1 malá sterilovaná okurka
1 lžička kurkumy
sůl, pepř
Cibuli oloupeme, nasekáme na velmi jemno, dáme na papírovou utěrku a necháme v mikrovlnné troubě na nejnižší stupeň asi 15 minut dehydratovat. Neměla by zhnědnout. Potom cibuli smícháme s pokrájenou okurkou, jogurtem, hořčicí, cukrem, kurkumou a na závěr dle chuti osolíme.
+
baby špenát
rajče
okurek
2 hamburgerové housky
Housky podélně rozkrojíme, z obou stran potřeme omáčkou, poklademe baby špenátem, sójovými plackami, rajčetem a okurkou.