Kate Veg & Gluten free
Smažené houby s česnekovou majonézou
Houby před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- hladká mouka na obalení
- 2 vejce, rozšlehaná
- 80 g bílého pečiva, rozmixovaného (více viz Ochucená strouhanka)
- svazek hladkolisté petrželky
- 2 lžíce strouhaného parmazánu
- 6 větších kloboučků lesních hub
- mořská sůl (nejlépe vločková)
- olivový olej na smažení
- citron k podávání
- NA MAJONÉZU
- 2 velké čerstvé žloutky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 2 stroužky česneku, drcené
- špetka mletého chilli
- 1⁄2 lžičky soli
- 80 ml panenského olivového oleje
- 200 ml slunečnicového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup
1 Na majonézu v robotu prošlehejte žloutky, hořčici, česnek, chilli a sůl. Smíchejte oba oleje a přidávejte je za stálého šlehání do žloutkové směsi – nejdříve po kapkách a další přilijte, až se předchozí kapka vstřebá. Jakmile začne směs houstnout, začněte olej přilévat tenkým pramínkem. Nakonec zašlehejte citronovou šťávu a dochuťte.
2 Strouhanku promíchejte s najemno nasekanou petrželkou a s parmazánem.
3 Houby nakrájejte na 1cm silné plátky a obalte je v mouce, vejcích a v ochucené strouhance. Smažte je ve vyšší vrstvě oleje po každé straně asi 3 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách.
4 Podávejte horké, posypané vločkovou solí, s česnekovou majonézou a dílky citronu.