Kate Veg & Gluten free
Semolinové gnocchi se sýrem a gremolatou
Gnocchi před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 700 ml mléka
- 200 g semolinové mouky (Něco navíc)
- 3 žloutky
- 100 g sýra taleggio (viz Něco navíc), bez kůrky a nakrájeného na kostky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 snítky majoránky nebo oregana
- 50 g mozzarelly, nastrouhané nahrubo
- 50 g strouhaného parmazánu
- olej na vymazání plechu
- NA GREMOLATU
- 2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
- 1 lžíce nasekaných lístků majoránky nebo oregana
- 60 ml panenského olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce kůry z biocitronu, nakrájené na nudličky
- 1 stroužek česneku, drcený
Postup
1 Promíchejte všechny přísady na gremolatu a odložte ji stranou.
2 V rendlíku na středním plameni přiveďte mléko k varu a za stálého míchání vsypte semolinu. Míchejte 2–3 minuty, až se vytvoří kaše. Sejměte z ohně, vmíchejte žloutky a sýr taleggio, osolte, opepřete a vypracujte dohladka. Vlijte na vymazaný plech 20 x 30 cm a dejte chladit do lednice na 2–3 hodiny, až hmota ztuhne. Pak rozkrájejte na úhledné tvary a rozložte je v rozestupech na vymazaný plech. Posypte majoránkou, mozzarellou a parmazánem, dejte do trouby pod gril a grilujte 2–3 minuty dozlatova. Posypte gremolatou a podávejte.