Kate Veg & Gluten free
Salát z nových brambor a chřestu
Saláty před více než 9 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- 750 g drobných nových brambor (vydrhnutých, větší rozpulte), 50 g polníčku nebo baby špenátu, 1 svazek zeleného chřestu (zbavený tuhých konců, nakrájený na špalíky), 1 svazek ředkviček (nakrájený na kolečka), sůl a pepř podle chuti
- Na zálivku: 100 ml panenského olivového oleje, 1 jarní cibulku (nadrobno nasekanou), 1 malý utřený stroužek česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičku dijonské hořčice
Postup
1. Brambory vařte ve vroucí osolené vodě doměkka asi 10–15 minut a slijte. Chřest uvařte v páře doměkka (4–7 minut, podle tloušťky výhonků). Přísady na zálivku vložte do sklenice se šroubovacím víčkem a důkladně protřepejte.
2. Brambory smíchejte zatepla s chřestem a zálivkou. Podle chuti osolte a opepřete. Posypte polníčkem či baby špenátem a ředkvičkami. Můžete jíst ještě teplé nebo nechat zchladnout.