Kate Veg & Gluten free
Salát s chřestem, polníčkem, sušenými rajčaty a holandskou omáčkou
Saláty před více než 9 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- 300 g salátu polníčku (koupíte v obchodech), 100 g sušených rajčat, 100 g zeleného chřestu, 2 lžíce olivového oleje, 100 g bílého chřestu, 3 lžíce bílého vína, 2 žloutky, 100 g másla, 1 lžičku citronové šťávy, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžičku hrubozrnné hořčice, 4 světlé bagetky
Postup
Polníček omyjte, osušte a oddělte od sebe jednotlivé lístky. Sušená rajčata nakrájejte na nudličky. Chřest očistěte podle návodu uvedeného na začátku článku, po délce jej rozkrojte a asi 4 minuty restujte na olivovém oleji, na závěr jej osolte a opepřete. Pak si připravte holandskou omáčku.
V parní lázni rozpusťte máslo a postupně do něj opatrně zamíchejte žloutky, aby se nesrazily. Pak do omáčky přidejte citronovou šťávu, dochuťte solí, pepřem a přidejte hrubozrnnou hořčici a bílé víno. Listy polníčku promíchejte se sušenými rajčaty a naservírujte na talíř. Navrch položte kousky grilovaného chřestu a lehce pokapejte holandskou omáčkou. Podávejte s čerstvě rozpečenou bagetkou!