Kate Veg & Gluten free
Ricottové knedlíčky s rajčaty a špenátem
Gnocchi před více než 9 roky z www.prozeny.cz
Ingredience
- Na knedlíčky potřebujete: 250 g ricotty, 130 g listového špenátu, 80 g sušených rajčat, 2 vejce, 50 g parmezánu, 70 g hladké mouky
- Na salsu potřebujete: 20 cherry rajčat pokrájených na půlky, 2 hrsti nasekané čerstvé bazalky, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky vinného octa, sůl, pepř
Postup
V misce důkladně smíchejte všechny suroviny na salsu a nechte v lednici odpočinout. V druhé misce smíchejte ricottu a sušená rajčata posekaná co nejjemněji. Špenát omyjte, spařte a také nasekejte najemno (ideálně v kuchyňském robotu, aby byly kousky opravdu malé). Do ricotty přidejte vajíčka, parmezán, mouku a nasekaný špenát. Kdyby vám těsto přišlo příliš řídké, přisypte mouku. Nakonec ho osolte a opepřete a začnete vlhkými prsty nebo lžičkami tvarovat knedlíčky. Ty dejte vařit do vroucí vody zhruba na 4 minuty, dokud nevyplavou. Vylovte je děrovanou naběračkou, nechte okapat a podávejte přelité připravenou salsou.