Kate Veg & Gluten free
Ricottové gnocchi s mangoldem v rajčatovo fazolové omáčce
Gnocchi před více než 9 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 80 ml panenského olivového oleje
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 2x 400g konzerva krájených rajčat nebo 1 kg zralých rajčat (na větvičce)
- 1 lžíce třtinového cukru
- 750 ml drůbežího vývaru
- 275 g bílých fazolí z konzervy
- 2 hrsti bazalkových lístků
- NA GNOCCHI
- 300 g mangoldových listů (nebo listů baby špenátu), stonky odstraněné, listy spařené a nasekané
- 200 g sýra ricotta
- 50 g strouhaného parmazánu + další k podávání
- 100 g hladké mouky, prosáté + další na podsypání
- 2 vejce
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
1 Do mísy dejte mangold, ricottu, parmazán, mouku a vejce. Osolte i opepřete. Promíchejte a z těsta tvořte noky velikosti ořechu. Dávejte je na pomoučněný plech/tác.
2 V pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje a opékejte česnek 30 sekund. Přidejte rajčata, vývar a cukr, přiveďte k varu a vařte 20 minut. Přidejte fazole a vařte ještě 5 minut. Vhoďte noky, přiklopte a vařte 6–8 minut, až zpevní a budou hotové. Rozmixujte bazalku se zbylým olejem. Směsí pokapejte pokrm při podávání.