Kate Veg & Gluten free
Rajčatová polévka s pestem a mozzarellou
Polévky před více než 9 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 500 g rajčat
- Sůl, pepř
- 1 lžička třtinového cukru
- hrst čerstvé bazalky
- hrst čerstvého oregana
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule
- 1 stroužek česneku
- 250 ml passaty
- 250 ml vody
- 1 koule mozzarelly
- pesto
Postup
Rajčata jsem si omyla a nakrájela na menší kousky. Pokladla jsem do pečícím papírem vyložené zapékací nádoby. Osolila je, opepřila, posypala třtinovým cukrem, bazalkou, oreganem a dala péct zhruba na 30 minut do předehřáté trouby.
Na lžíci olivového oleje jsem opékala cibuli, poté na minutu přidala na tenké plátky nakrájený česnek a vložila upečená rajčata, přilila passatu, vodu a přiklopila poklicí. Vařila jsem asi jen 10 – 15 minut. Poté jsem opatrně rozmixovala tyčovým mixérem a případně dochutila solí, pepřem, třtinovým cukrem. Podávala jsem s natrhanou mozzarellou, pestem a bazalkou.
Pozornější čtenáři si asi všimli, že jsem podávala ještě s malými "koláčky" potřené pestem a mozzarellou... "Koláčky" jsou jen zbytky z výroby domácího ovesného mléka. Jednoduše jsem zbytky vloček nasucho opražila na pánvi z obou stran.